TEMPS

Inspires, sents com l’oxigen penetra pels teus pulmons. Espires després d’uns segons. Et mires a l’espill i et rentes la cara. Gaudeixes del teu temps, et sents present. Avui no hi ha pressa. Potser és diumenge, no importa. Olores el cafè mentre remenes la tassa i el seu aroma et transporta cap a la teva felicitat. Penses degustar cada un dels glops, avui sense llegir el diari.

Surts al balcó, seus a la cadira i mires l’horitzó. La platja o potser les muntanyes criden la teva atenció. Els ocells volen serens i els núvols corren com cortines per deixar brillar el sol. La brisa et desordena tímidament el cabell. De fons sona una melodia. Has decidit escoltar Aznavour.

L’atmosfera que has anat creant et fa pensar en la importància de la desacceleració dels ritmes de vida. En un moment en què es valora la velocitat com si d’or es tractés tu només penses a caminar sense rumb i sense presses. Fer camí com a meta en si mateixa, no com a mitjà per arribar a cap lloc. És el mateix camí, amb les seves cadències, qui et regala l’experiència.

No portes pressa, gens ni mica. Saps que per a tot hi ha un moment adequat. És important dominar els temps de cocció dels instants, d’altra manera poden cremar-se i perdre el seu valor. És per això que entens que la pausa del cafè té sentit quan es pren amb calma, a mode de ritual, per trencar amb la quotidianitat veloç.  Connectar amb un mateix, proposar una aturada per si calgués replantejar-nos alguna cosa.

Després de mitja hora entres al menjador. Deixes la tassa a la cuina i tornes a l’habitació. Allí t’espera la teva parella, reposant tranquil·la. De tan feliç que se la veu no has volgut despertar-la. Avui és un dia excepcional, desfàs una mica ells llençols i tornes al llit. Li acaricies el braç i li fas un petó a la galta.

D’aquí una estona us despertareu junts, sense presses, els dos a l’hora. Tu li diràs “t’estimo perquè em regales el teu temps”. La teva parella somriurà i et contestarà murri “te’l regalo a tu perquè no me’l pugui robar ningú. Esclafiu a riure…

 

Valores el teu temps perquè gràcies a ell nosaltres som natros.